Header Watishetfonds

Wat is het TEAMKPN Sportfonds?

Nederland is een echt topsportland. Ieder jaar zijn er weer opvallende prestaties van sportteams die je eigenlijk niet voor mogelijk had gehouden.

Juist voor dit soort prestaties heeft KPN het TEAMKPN Sportfonds opgericht. Met dit fonds kunnen we jaarlijks één of meer Nederlandse sportteams tijdelijk financieel ondersteunen.

Het TEAMKPN Sportfonds stelt jaarlijks 100 duizend euro beschikbaar om deze unieke sportprestaties tijdelijk te ondersteunen. Het TEAMKPN Sportfonds ondersteunt alleen sportteams en geen individuele sporters.

Bij KPN geloven we namelijk dat excellente dienstverlening valt of staat bij teamwork. Samen de beste prestaties neerzetten en gaan voor het gezamenlijke doel.

Net als KPN heeft ieder sportteam zijn eigen, unieke, ultieme doel, waar het zich vaak jaren op voorbereidt en alles voor opzij zet. Of het nu een kwalificatie voor een EK of WK is, of een medaille op de Olympische Spelen.

Om dat te bereiken, moet alles in sportief opzicht kloppen. En natuurlijk moeten er voldoende middelen beschikbaar zijn om de vaak kostbare weg naar dat doel te financieren. Denk aan middelen voor trainingskampen, reis- en verblijfkosten, medische begeleiding of materialen. Juist daar willen we met het TEAMKPN Sportfonds het verschil maken en teams die op weg zijn naar een unieke prestatie dat noodzakelijke steuntje in de rug geven.

Voor wie?

Het TEAMKPN Sportfonds:

  • Steunt alleen sportteams die Nederland vertegenwoordigen
  • Steunt alleen NOC*NSF erkende sporten maar geen focussporten van NOC*NSF
  • Kiest altijd voor opvallende initiatieven en unieke onverwachte prestaties
  • Richt zich op initiatieven in de topsport die Nederland op de kaart zetten
  • Werkt met een onafhankelijke beoordelingscommissie waarvan de keuze altijd doorslaggevend is
  • Steunt alleen sportteams, geen individuele sporters
  • Vraagt altijd een meetbare tegenprestatie van het team dat we ondersteunen
  • Sluit overeenkomsten voor bepaalde tijd

Meer informatie of een project aanvraag indienen?

De beoordelingscommissie komt bij elkaar om de projectaanvragen van sportteams te beoordelen. Zij bepalen welke projecten voor welk financiële bijdrage en voor welke bijdrage ondersteuning kunnen krijgen.

De besluiten van deze commissie zijn altijd bindend (en correspondentie is niet mogelijk). Wil je meer informatie of heb je een aanvraag om in te dienen, mail deze dan naar sportfonds@kpn.com

Hoe werkt TEAMKPN Sportfonds?