Terug

TEAMKPN Sportfonds steunt waterpolodames Jong Oranje

De waterpolodames van Jong Oranje kunnen mede dankzij steun van het TEAMKPN Sportfonds afreizen naar de Wereld Jeugd Kampioenschappen in Nieuw-Zeeland. De talentvolle waterpolosters junioren gaan daar ervaring opdoen, om zodoende hopelijk op termijn door te stoten naar het Nederlands Team Dames.

In december dit jaar vinden de Wereld Jeugd Kampioenschappen plaats in Nieuw-Zeeland. De talentvolle waterpolodames van Jong Oranje hebben zich daarvoor knap gekwalificeerd. Geld om de dure reis te maken, ontbrak echter.

 

Steuntje in de rug

‘Met ons TEAMKPN Sportfonds willen we teams die op weg zijn naar een unieke prestatie dat noodzakelijke steuntje in de rug geven’, zegt Mark Versteegen, directeur Sponsoring KPN. ‘Het zou zonde zijn als deze talentvolle groep zich niet verder kan ontwikkelen en ervaring kan opdoen om zich te meten met andere nationale jeugdteams. Daarom hebben we besloten met een donatie hen te steunen in hun missie. Hopelijk kunnen ze in de toekomst de prestatie evenaren van de waterpolodames die onder leiding van coach Robin van Galen in 2008 Olympisch goud wonnen.’

 

 

Goed voor de ontwikkeling

Jan Kossen, directeur Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB): ‘Wij zijn blij dat het TEAMKPN Sportfonds wederom haar steun aan onze waterpoloërs geeft. Na een succesvolle ondersteuning aan onze waterpoloheren, kan nu ons juniorenteam rekenen op hun steun. Door deze bijdrage is deelname aan het WJK Waterpolo in Nieuw-Zeeland mogelijk geworden, en kunnen de speelsters zich op een internationaal toernooi meten aan goede tegenstanders. Dit is goed voor de ontwikkeling van het Nederlandse Waterpolo.’

 

Voor de trip naar Nieuw-Zeeland is in totaal 30.000 euro nodig. Naast de donatie van het TEAMKPN Sportfonds hebben de waterpolodames junioren via crowdfunding ook bijdragen ontvangen op Talentboek en hebben zij zelf een aanzienlijk bedrag binnengehaald door allerlei acties waaronder het geven van clinics. De KNZB betaalt het resterende bedrag om de trip naar Nieuw-Zeeland mogelijk te maken.

 

 

TEAMKPN Sportfonds

Het TEAMKPN Sportfonds stelt tot en met 2018 jaarlijks maximaal 200 duizend euro beschikbaar om unieke sportprestaties tijdelijk te ondersteunen. Dit jaar kunnen onder meer het nationale dames softbalteam en de mannen curlingploeg op onze steun rekenen richting topprestaties.

 

 

Talentboek

Talentboek is een crowdfundplatform van Sportservice Nederland, op initiatief van oud-olympisch schaatskampioene Yvonne van Gennip ontwikkeld om de sporttalenten van Nederland te helpen de top te halen. Het is hét podium in Nederland waar sporttalenten zichzelf professioneel kunnen presenteren om zo in contact te komen met mogelijke donateurs die willen bijdragen aan hun sportcarrière en sponsoren die zich graag willen verbinden aan de toekomstige toppers.

 

 

 

Vorige / volgende: